Общите условия за ползване - Ин-Ян

Настоящите Общи условия регулират отношенията между нас, “ИнЯн-Мо” ЕООД, собственик и управител на онлайн магазин за бебешко облекло и аксесоари – www.inqn.bg и Вас – клиентите и се отнасят за всички поръчки, направени от клиента на сайта, в социалните мрежи или по телефона.

Всеки клиент, който използва нашите услуги, се счита, че е съгласен и приема Общите условия на сайта ни.За да се възползвате от услугите ни е необходимо да сте лице, навършило 18 години.

Настоящите условия за ползване могат да бъдат изменяни. Актуалната им версия е достъпна на сайта и е Ваша отговорност да ги прочитате периодично. Последна актуализация – 06.01.2021г. За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България. Всички спорове между страните по този договор ще бъдат разрешавани от компетентния съд или Комисията за защита на потребителите.

Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали нашата политика за ползване, преди да направите своята поръчка.

Всички предоставени от Вас лични данни, ще бъдат използвани в съответствие с Политиката за защита на личните данни и Условията за използване на “бисквитки”.

Ако имате допълнителни въпроси относно условията или политиката за защита на данните, можете да се свържете с нас чрез изпращане на имейл на office@inqn.bg  или по тел: +359 899 245 089.

Кои сме ние?

Собственик на електронния магазин www.inqn.bg  е “ИнЯн-Мо” ЕООД, дружество – вписано в публичния Търговски регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК: 206205252, със седалище и адрес на управление: Столична община, с. Герман, ул. Дружба 22. Може да се свържете с нас по електронен път office@inqn.bg или на телефон +359 899 245 089.

Регистрация

При регистрация трябва да се попълни онлайн регистрационна форма, на която да се въведе адресът, който ще се използва/т за доставка, име и фамилия/данни за фактура, ако е юридическо лице, e-mail и телефон(и) за връзка. Клиентът декларира, че данните,които предоставя, са верни, пълни и точни и ще ги актуализира своевременно при промяна. Необходимо е да си избере и парола. След като се регистрира успешно, клиентът, при всяка отделна поръчка, има възможност да коригира телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочи трето лице – представител, който да приеме поръчката (тази информация може да се допълни в поле “Бележки към поръчката”). С отбелязване на отметка “Прочетох и се съгласявам с правилата и условията на сайта“, която се намира на страницата при завършване на поръчката, клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема. Електронното изявление, изпратено от клиента се съхранява от www.inqn.bg .

Как да направя поръчка?

Имате възможност да правите поръчки като гост или като регистриран потребител, чрез личния си профил. Във втория случай е необходимо да въведете избраните от Вас име и парола.За да направите поръчка изберете продукт, изберете подходящия за Вашите нужди размер,напишете в полето „брой” количеството, което искате да поръчате и натиснете бутона „купи”. Ако искате да поръчате няколко различни продукта,изборът им става по същия начин. В дясната горна част на страницата ще видите виртуална снимка на „Количка”. Влизате във Вашата „потребителска количка”, преглеждате избраните продукти, коригирате количеството или вида им. За да изтриете продукт от „потребителската количка”, трябва да натиснете бутон “X, който се намира срещу всеки един продукт. Избирате бутона ”Приключване на поръчката”. След, което попълвате всички задължителни полета. В полето ”Бележки към поръчката”, може да ни оставите съобщение. След като сте се уверили, че сте избрали продуктите, които желаете да закупите, натиснете бутона „Поръчване”. При всяка успешно направена поръчка ще получите имейл или обаждане с цел потвърждение на поръчката.

В период на промоции, Ин-Ян предоставя на своите клиенти код за отстъпка (промо код), който е видим в горната част на сайта. При завършване на поръчката, следва да въведете този код в полето “Код за отстъпка” и след това да натиснете бутона “Приложи”. Отстъпката ще се начисли автоматично. Моля имайте в предвид, че кодът не се комбинира с вече намалените ни продукти. Ин-Ян не носи отговорност, в случаите в които сте пропуснали да използвате/въведете, предоставения промо код за отстъпка. Екипът на Ин-Ян няма право да въвежда собственоръчно промо кодове за отстъпки. В случаите в които сте пропуснали да въведете код за отстъпка, Ви молим да се свържете с нас. Ние ще изтрием вече направената от Вас поръчка, а Вие ще трябва да направите поръчка отново, за да използвате/въведете код за отстъпка успешно. Може да ни пишете в чата намиращ се в долния десен ъгъл, на лично съобщение във фб -> https://www.facebook.com/inqn.bg или на имейл -> office@inqn.bg В часовете от 9:00 до 18:00ч в работен ден, може да ни потърсите и на тел: +359899245089 

С изпращането на поръчка към http://www.inqn.bg , Вие изрично се съгласявате с приложението на настоящите условия.

Доставка

Доставката от онлайн магазин www.inqn.bg се извършва с куриерска фирма “ Еконт Експрес “ в срок от 1 до 3 работни дни, с изключение на периодите на ПРОМОЦИИ, когато обемът на поръчки налага по-бавно обработване.

Услугата включва опция ”Преглед и Тест’‘. Може да огледате вашата поръчка, да я пробвате и ако не Ви допадне да ни я върнете, като в този случай заплащате само куриерските услуги, без стойността на продукта. Молим Ви, не правете плащане, преди да сте се уверили, че поръчката е правилна. При констатирани нарушения във външния вид на пакета, клиентът следва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката. При грешно доставена пратка, следва тя да бъде върната обратно към нас, без да заплащате стойността на пратката и разходите по доставка. Ние се ангажираме в срок от  48 ч. от получаването й и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, тя да бъде подменена с правилната. В случаите в които, не успеем да възстановим избраните от Вас продукти, договорът от разстояние ще бъде развален.

Рекламация за явни дефекти на поръчката или грешна пратка, след като я приемете, след извършения преглед и тест, не се приемат. Въпреки това, всяка стока, закупена от www.inqn.bg , може да бъде върната или заменена в срок до 14 дни след датата на получаването й по куриер за сметка на купувача. Необходимо е стоката да бъде в търговския вид, в който е закупена и да няма нарушаване на целостта й. За целта трябва да бъде попълнен формуляр за отказ. За повече информация, моля, погледнете Общите условия за ползване.

При получаване на пратката, клиентът следва да провери целостта на пакета!

В случай че Ви е доставен дефектен продукт, до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 календарни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

Ин-Ян си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. 

Цената на доставката е 5 лв. до офис на Еконт и 6 лв. до адрес.

Изключение правят някои населени места, където липсва офис на Еконт и e възможно начисляване на допълнителна такса.

Безплатна доставка до офис на Еконт за поръчки над 70 лв.

Поръчки, получени до 14:00 часа в работен ден (Понеделник-Петък) се обработват/изпращат в същия ден и се доставят на следващата сутрин в офис на Еконт.

Изключение правят някои населени места в България, в които Еконт не доставя всеки ден.

Поръчки, получени след 14:00 часа в работен ден се обработват и изпращат на следващият работен ден.

Поръчки, получени в Събота и Неделя се обработват и изпращат в Понеделник.

Куриерска фирма Еконт Експрес не извършва доставка по време на Официални празници на Република България. Поръчки направени по време на почивните дни се обработват и изпращат в първия работен ден.

В период на промоции и намаления, Ин-Ян си запазва правото да променя условията по доставката, като не се задължава да информира клиентите предварително за това. Не поемаме отговорност за забавяне или невъзможност да бъде изпълнена доставка, при обстоятелства, извън нашия контрол. Разполагате със 7 календарни дни да вземете пратката си от офис на куриера.

Начин на плащане

Онлайн магазин www.inqn.bg предлага плащане с наложен платеж с пощенски паричен превод- клиентът заплаща директно на доставчика на куриерски услуги при получаване на пратката.

Молим Ви, да запазите бележката, която куриерът Ви издава, за евентуална замяна или отказ.

Ин-Ян има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на клиентите. Клиентът е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.inqn.bg , има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на клиента, освен да възстанови сумите, платени от клиента, ако има такива. Ин-Ян публикува описание на основните характеристики и изображение на всяка стока, продажната цена, с включено ДДС, информация за начините за плащане и доставка. Публикуваните цени са в български лева. Ин-Ян не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за характеристиките на стоката. Не се задължаваме да поддържаме наличност от определени продукти, разцветки или размери.

Вашите данни и данните за Вашата поръчка, доколкото зависи от нас, са защитени, но при липса на грешка от наша страна в тази връзка, не носим отговорност за загуби, които можете да понесете, ако трета страна предостави неоторизиран достъп до каквато и да е част от Вашите данни, докато поръчвате през или използвате платформата за онлайн пазаруване www.inqn.bg .

За повече информация, прочетете Политиката ни за защита на личните данни.

Право на отказ / рекламация

Потребителя има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина във срок от 14дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени чрез банков превод, не по-късно от 14 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55,ал.6 от Закона за защита на потребителите. За да упражните правото си на отказ е необходимо да попълнете и изпратите стандартния формуляр за отказ на имейл – office@inqn.bg , както и копие от документа за направеното плащане (касов бон) при плащане с наложен платеж и платежно нареждане – при плащане по банков път или фактура.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от стоката, като са спазени следните условия:

*Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена.

*Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена.

*Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

*Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

*Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

*При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да ползва.

*Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за връщането на стоката.

Формуляр за отказ може да попълните от тук.

С цел да намалим разходите Ви, предлагаме и опцията връщане или замяна до офис на куриера. За стоки, поръчани през сайта, адресът за връщане или замяна е:

с. Герман, ул. Дружба 22 или до офис на Еконт: с.Герман, ул.Младежка № 2А.

При нарушен търговски вид, ще бъде приложен отбив от цената или ще бъде отказано развалянето на договора от разстояние.

Спечелена награда

Периодично, Ин-Ян предоставя на клиентите си игри с различни награди, които обикновено са подаръчен ваучер или подаръчна кутия с дрешки. Подаръчният ваучер е под формата на промо код, включващ общата стойност на спечелената сума. Той може да бъде използван на сайта ни до определен срок от време, посочен в правила и условия на играта. Промо кода не се комбинира с други кодове и отстъпки и се използва цялата спечелена сума. Подаръчната кутия е с дрешки избрани от нас, които искаме да подарим на Вас. Всички дрехи и аксесоари, изпратени до победителите, ще бъдат с премахнати етикети с цел да избегнем възможна препродажба. За нас е важно, подаръците да бъдат използвани от въпросните победители. Доставката е за сметка на получателя.

Лични данни и поверителност

  1. Какво се случва с Вашите лични данни?

Онлайн магазин www.inqn.bg се задължава да съхранява и да не разпространява данните, предоставени от клиента при регистрацията и представляващи лични данни по смисъла на ЗЗЛД и да ги използва единствено за обслужването му. Събираната лична информация за потребителя (име, адрес, имейл и телефон) се обработва на основание изричното съгласие на потребителя, предоставено при регистрацията на уебсайта и само с цел поддръжка на потребителския му профил и изпълнение на сключения договор за покупка на стока и за маркетингови цели, в съответствие с чл. 4, ал. 1, т. 2 от ЗЗЛД. Тази информация се предоставя на трети лица (куриери) с цел извършване на поръчката и когато тя е изискана от държавен орган или компетентна институция и е спазен предвидения в закона ред.

Съхраняваме личната Ви информация за период, необходим, за да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящите условия, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

За повече информация, моля, прочетете нашата Политика за защита на лични данни.

При нарушаване на правата му, всеки потребител има право да сезира Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му.

  1. С какво се съгласявате?

С приемането на тези Общи условия Вие давате своето съгласие, за предоставените от Вас лични данни да бъдат използвани от “ИнЯн-Мо” ЕООД или упълномощени от дружеството лица (куриерска фирма) за целите на изпълнението на договора за онлайн-покупка и доставка на стока. С регистрирането си като потребител, Вие предоставяте своите лични данни доброволно, но си запазвате правото да оттеглите своето съгласие за обработване на данните по всяко време, както и да поискате заличаване на вашите лични данни от нашите регистри, както и тяхното коригиране и допълване. Ние не разпространяваме непоискани търговски съобщения по смисъла на Закона за електронна търговия. 

Всички изявления за оттегляне на съгласие за обработване, за достъп, коригиране, допълване, заличаване и пренос, както и всякакви възражения срещу обработването на личните данни, могат да бъдат подавани до “ИнЯн-Мо“ЕООД на следния имейл адрес: office@inqn.bg

Бисквитки

С цел подобряване качеството на уебсайта, ние използваме бисквитки. Бисквитките спомагат за по-удобно използване на уебсайта, тъй като спестяват на потребителите необходимостта да въвеждат своите предпочитания всеки път, когато посещават сайта или преминават от една страница към друга. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

Ин-Ян не носи отговорност, ако интернет браузърът, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

За повече информация, относно бисквитките, моля прочетете Политиката ни за защита на личните данни.

Сигурност

Личната информация, която подавате към сайта на „ИнЯн-Мо“ ЕООД е защитена при възможно най-високото технологично ниво на сигурност съществуващо в момента. 24 часова поддръжка, 7 дни в седмицата. „ИнЯн-Мо“ЕООД счита за свое задължение да прилага незабавно всяка нова разработка, която би допринесла за по-нататъшното подобряване на цялостната система на сигурност на сайта.

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните си въпроси към нас, на посоченият телефон: +359 899 245 089 или на e-mail: office@inqn.bg

Авторски права

Освен ако не е изрично упоменато, цялото съдържание на този сайт, включително текста графиките, снимките и запазените знаци са собственост на „ИнЯн-Мо“ЕООД, на доставчиците му или на производителите на съответните стоки и продукти и са защитени от международните закони за защита на авторските права.

Желаем Ви приятно и спокойно пазаруване в сайта ни!

Надзорни органи:

  1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел.: 02/915 35 55 факс: 02/915 35 25 Email: kzld@cpdp.bg

  1. Комисия за защита на потребителите

Адрес: гр. София, ул. “Врабча” № 1, ет. 3,4 и 5, тел.: 02 / 933 05 65, факс: 02/988 42 18 и гореща линия: 0700 111 22

  1. При възникнали спорове, може да се обърнете и към: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Въведи промо код за 25% отстъпка за всичко в Ин-Ян . Не важи за вече намалените продукти.
Възползвайте се от 25% отстъпка с промо кода ни.